Použité suroviny receptu Vepřové řízky plněné mletým masem a ředkvičkami:
600 g vepřové kýty
| 200 g mletého masa
| 1 lžíce sardelové pasty
| 2 lžíce másla
| pažitka
| 1 svazek ředkviček
| 1 vejce
| sůl
| pepř
| hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
Postup přípravy receptu Vepřové řízky plněné mletým masem a ředkvičkami:
Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou dohladka. Pažitku omyjeme, nadrobno nakrájíme a lžičku přidáme do máslové hmoty. Do misky vložíme mleté maso. Přidáme vejce, nadrobno nakrájené ředkvičky a lžíci nasekané petrželky. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Kýtu omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 plátky. Plátky opatrně naklepeme a svrchu rovnoměrně potřeme sardelovým máslem. Na každý plátek naneseme trochu náplně z mletého masa. Řízky svineme a obalíme v mouce, osolených vejcích a strouhance. Závitky pozvolna osmažíme dozlatova.
Fotky receptu Vepřové řízky plněné mletým masem a ředkvičkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!