Použité suroviny receptu Vepřové řízky s calvadosem:
1 svazek mrkve
| 250 g sladkých hráškových lusků
| sůl
| čerstvě umletý pepř
| 2 jablka
| 1 červená cibule
| 8 malých vepřových řízků asi po 80 g
| 4 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| 1 lžička hrubozrnné hořčice
| 1 lžička moučkového cukru
| 80 ml calvadosu
| petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Vepřové řízky s calvadosem:
Mrkve omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Hráškové lusky omyjeme a očistíme. Mrkev vaříme asi 5 minut v osolené vodě, hráškové lusky asi 4 minuty. Poté obojí scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme na sítku okapat.
Jablka omyjeme a oloupeme. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince a dužinu nakrájíme na dílky. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a rovněž nakrájíme na dílky.
Maso omyjeme a osušíme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a 1 lžíci oleje. Řízky osolíme, opepříme a opékáme asi 2 minuty z každé strany. Poté je vyjmeme.
Do uvolněné pánve dáme zesklovatět cibuli. Přidáme jablka a na mírném ohni doměkka dusíme. Přimícháme hořčici, moučkový cukr a calvados. Vložíme řízky a prohřejeme je.
Rozehřejeme zbývající máslo a předvařenou zeleninu na něm prohřejeme. Osolíme ji a opepříme. Řízky podáváme se zeleninou ozdobené petrželkou.
Fotky receptu Vepřové řízky s calvadosem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!