Použité suroviny receptu Vepřové řízky s kyselou smetanou:
4 větší vepřové řízky
| 50 g slaniny
| ¼ 1 kyselé smetany
| dle chuti: sůl
| 1 lžíce másla
| 1 lžice polohrubé mouky
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 1 lžice kaparů
| dle potřeby: vývar
Postup přípravy receptu Vepřové řízky s kyselou smetanou:
Vepřové řízky odblaníme a odkrojíme sádlo. Lehce je naklepeme, protkneme proužky slaniny a osolíme. Na pánvi rozehřejeme máslo, řízky na něm po obou stranách opečeme a mírně podlijeme vývarem. Pánev přiklopíme a dusíme do měkka. Ke konci přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou, přidáme protlak a usekané kapary. Povaříme 5 minut.
Fotky receptu Vepřové řízky s kyselou smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!