Postup přípravy receptu Vepřové řízky s pikantními přílohami:
Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na menší kostičky, oddělte 20 g cibule, smíchejte ji s česnekem, drceným bobkovým listem, citronovou šťávou, kořením a lžící oleje. Směsí potřete maso a marinujte 60 min při pokojové teplotě. Zbylou cibuli smíchejte s hořčící. Lilek nakrájejte na kostky, promíchejtes 1/2 lžičkou soli. Omyté papriky nakrájejte na čtvrtky, odstraňte semena, rajčata rozpůlte. Lilek osušte a opečte do sklovita na lžíci oleje, papriky na 2 lžících. Osolte a opepřete. Hořčici a zeleninu připravte k podávání. Z masa seškrábněte marinádu a pomažte ji půlky rajčat. Povrch posypte petrželkou. Maso osušte a grilujte s rajčaty.