Použité suroviny receptu Vepřové řízky se smetanou:
4 vepřové plátky (krkovice,kýta nebo kotleta)
| 2 vejce
| špetka soli
| špetka pepře
| strouhanka na obalení
| olej na osmažení
| 2 cibule
| 250 ml smetany na šlehání
| tuk na vymazání zapékací mísy
| strouhanka na vysypání zapékací mísy
Postup přípravy receptu Vepřové řízky se smetanou:
Omyté, osušené plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance - obalení ještě jednou zopakujeme a strouhanku dobře přitiskneme k masu. Pak řízky osmažíme z obou stran dozlatova a přendáme do vymazané a vysypané zapékací mísy. Na ně rozložíme oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme smetanou a ve středně horké troubě zapékáme cca 45 minut.