Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové s hořčicí a rozmarýnem:
4 plátky krkovičky o váze asi 200 g
| NA MARINÁDU
| 2 lžíce hořčice, nejlépe plnotučné
| 3 lžíce olivového oleje
| 2 velké stroužky česneku, pokrájené na tenká kolečka
| 2 větvičky rozmarýnu, pouze lístky
| 1 lžíce balzamikového octa
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Vepřové s hořčicí a rozmarýnem:
1. Smíchejte hořčici, olej, česnek, lístky rozmarýnu, ocet a trochu černého pepře. Vložte do velkého mikrotenového sáčku, přidejte maso a dobře promíchejte. Sáček neprodyšně uzavřete a maso nechte aspoň tři hodiny marinovat.
2. Zbavte vepřové zbytků marinády: všechnu ji seškrabejte do misky a nařeďte trochou vody. Rozpalte grilovací pánev a maso pečte deset minut. Jednou nebo dvakrát ho otočte a čas od času potřete marinádou.
3. Vyjměte z pánve a osolte. Pak nechte maso 10 minut volně zabalené v alobalu odpočívat.
Na grilu
Krkovičku grilujte z každé strany asi tři minuty, aby zhnědla. Pak maso posuňte ke straně grilu a nechte deset až dvacet minut dopékat; mělo by být hotové, ale ne přepečené. Sem tam ho potřete marinádou nebo pokapejte vodou či pivem.
Fotky receptu Vepřové s hořčicí a rozmarýnem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!