Postup přípravy receptu Vepřové se zeleninou a buráky:
Vepřové maso pečlivě očistíme a nakrájíme na malé kostičky. V misce ho důkladně promícháme se sójovou omáčkou (podle chuti můžeme použít buď sladkou, nebo pikantní) a maizenou a v chladu ho necháme přibližně 30 minut proležet. Mrkve očistíme, podélně překrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké, dlouhé půlměsíčky (dobře to jde třeba pomocí škrabky na brambory). Fazolky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme na sítu okapat. V pánvi (nejlépe ve woku) zprudka rozpálíme olej a maso na něm za stálého míchání opékáme asi 4 minuty, dokud se nezatáhne. Přidáme mrkev. Vše poprášíme cukrem, promícháme a necháme smažit asi 5 minut. Pak přisypeme fazolky. Směs podle potřeby podlijeme vodou a krátce podusíme. Osolíme ji, opepříme a odstavíme. Na talíři posypeme čínu nasucho opraženými buráky a nadrobno nasekanou petrželkou. Podáváme s kari rýží.
Fotky receptu Vepřové se zeleninou a buráky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!