Postup přípravy receptu Vepřové špízy s jogurtovým dresinkem:
Vepřové maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky, které ještě rozkrájejte na menší kousky. Grilovací koření rozmíchejte ve větší misce s olejem a dochuťte solí, mletým černým pepřem i tymiánem. Nakrájené maso vložte do marinády, promíchejte a nechte asi 30 minut odležet. Mezitím si připravte dresink. Okurku oloupejte a nakrájejte nadrobno. Nasypejte ji do mísy, přidejte bílý jogurt, nasekanou pažitku, olej a důkladně promíchejte. Dochuťte solí a mletým bílým pepřem. Nechte vychladit. Cibuli, papriku i ananas očistěte a nakrájejte na přibližně stejně velké kousky jako maso. Omytou cuketu nakrájejte na kolečka. Rajčátka opláchněte a osušte. Na grilovací jehly střídavě napichujte kousky masa, cibule, papriky, ananasu, cukety a rajčátka. Špízy potřete zbylou marinádou. Poté je opékejte na rozpáleném grilu za častého obracení a potírání marinádou, asi 10-15 minut. Podávejte je s jogurtovým dresinkem a pečivem. Do špízů můžete použít i mladou cibulku nakrájenou na špalíčky.