Použité suroviny receptu Vepřové steaky s restovanou šalotkou:
3 lžíce olej
| 2 lžíce balsamikový ocet
| 300 ml vývar
| 700 g šalotka
| 2 lžíce cukr
| 2 lžíce tmavá jíška
| 600 g menší vepřové steaky
| 3 lžíce máslo
| podle chuti: mletý bílý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Vepřové steaky s restovanou šalotkou:
Šalotky oloupeme.
Na pánvi rozpustíme máslo a přibližně 3 minuty na něm restujeme šalotku. Přimícháme cukr a za neustálého míchání opět restujeme tři minuty, až cukr zkaramelizuje. Celý proces nesmí trvat déle než 6 minut, protože pak by šalotka ztratila chuť.
Pak vše zalijeme octem a vývarem a 10 minut vaříme na mírném ohni. Pak šťávu zahustíme zakoupenou hotovou jíškou a vše hodně okořeníme.
Vepřové steaky omyjeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opékáme z každé strany přibližně 3 minuty.
Maso rozložíme na talíře, obložíme šalotkou, přelijeme omáčkou a servírujeme.
Fotky receptu Vepřové steaky s restovanou šalotkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!