Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové v oříškové omáčce:
1200 g vykostěné vepřové pečeně
| dle chuti: sůl a pepř
| 150 ml oleje
| 6 plátků toastového chleba
| 2 menší vejce
| 2 lžíce hořčice
| 2 svazky petrželky
| 70 g mletých lískových oříšků
| 1–2 lžíce parmazánu
Postup přípravy receptu Vepřové v oříškové omáčce:
Maso omyjeme, osušíme, nasolíme a opepříme. Položíme je do vymaštěného pekáče tukovou vrstvou nahoru. Pečeme v troubě (200 °C) asi 30 minut.
Z toastového chleba odřízneme kůrku. Chléb rozdrobíme a smícháme s vejci a hořčicí. Maso vyjmeme z trouby, odřízneme z něho tukovou vrstvu a místo ní na ně natlačíme připravenou hořčicovou pastu. Při stejné teplotě pečeme dále půl hodiny, až se utvoří zlatohnědá kůrka.
Mezitím opereme a osušíme petrželku. Trochu si odložíme na ozdobení, zbytek nakrájíme najemno. Pak ji smícháme s oříšky a sýrem. Postupně vmícháváme zbytek oleje, nakonec osolíme a opepříme. Maso upravíme na míse a zalijeme omáčkou.
Fotky receptu Vepřové v oříškové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!