Postup přípravy receptu Vepřové ve sladkokyselé omáčce:
Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákna na plátky, naklepeme je, pak je nakrájíme na nudličky, promícháme s pepřem a se škrobovou moučkou a necháme chvíli odležet. Pak je vložíme na velkou pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme asi 3 minuty, při tom oddělujeme jednotlivé kousky masa od sebe.
Maso ocedíme, olej vrátíme zpět na pánev, osmahneme na něm drobně nakrájené cibule, potom i česnek; přidáme drobné růžičky brokolice, nakrájenou mrkev a za stálého míchání je krátce opečeme. Přidáme ananas a mandarínku nakrájené na drobnější kostičky, potraviny pro přípravu omáčky s výjimkou škrobové moučky, maso a vše dusíme další 4 minuty.
Směs zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou s několika lžícemi nálevu z kompotu, dusíme ještě minutu, podle potřeby ji doplníme vodou, osolíme a dochutíme tabaskem. Hned podáváme.