Použité suroviny receptu Vepřové žebírko dušené na paprice:
1 000 g vepřové pečeně
| 25 g soli
| 125 g tuku
| 200 g cibule
| 800 ml vody
| 80 g hlaké mouky
| 250 ml mléka
| 250 ml smetany
Postup přípravy receptu Vepřové žebírko dušené na paprice:
Z pečeně odsekneme obratlové kosti a nasekáme jednotlivé porce. Žebírka na okrajích lehce nařízneme a mírně naklepeme. Žebírka osolíme a opečeme v 1/3 tuku. V další 1/3 osmažíme jemně krájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme a zalijeme částí vody. Do základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka. Potom žebírka vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou, rozředíme vodou a mlékem a vaříme. Ke konci omáčku zjemníme smetanou a podle potřeby přisolíme. Hotovou omáčku přecedíme na žebírka a společně velmi krátce podusíme.
Fotky receptu Vepřové žebírko dušené na paprice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!