Vložil: | Janiczka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřové žebírko po vlámsku:
4 žebírka po 150 g
| 1 velké nakyslé jablko
| 3 lžíce másla
| špetka soli
| 4x na špičku nože bílí pepř
| 2 lžíce sladké smetany
| 2 lžíce nadrobno nasekané čerstvé máty
Postup přípravy receptu Vepřové žebírko po vlámsku:
Žebírka omyjeme, osušíme, tučné okraje nakrojíme, aby se při pečení nekroutila. Podél kosti maso lehce nařízneme, aby se lépe propekla. Jablko omyjeme a rozkrojíme. Vybereme jádro a krájíme na tenké plátky. Troubu nahřejeme na 200 stupňů. Na velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a žebírka v něm z každé strany prudce opečeme. Po obrácení maso pokaždé osolíme a opepříme. Žebírka dáme do ohnivzdorné nádoby. Na pánvi krátce opečeme jebleční plátky a naskládáme je na žebírka. Zbylé máslo po vločkách rozdělíme na jablka a žebírka v troubě dopékáme ještě dalších 15 minut. Do smetany přimícháme mátu.
Fotky receptu Vepřové žebírko po vlámsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!