Vložil: | Kacice |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřový bůček plněný zelím:
1 kg libového bůčku
| 500 g kysaného zelí
| 100 g cibule
| 2 syrové brambory
| 100 g měkkého salámu
| špetka soli
Postup přípravy receptu Vepřový bůček plněný zelím:
Bůček opláchneme a osušíme. Ostrým nožem uděláme
do středu masa kapsu. Kysané zelí propláchneme a
pokrájíme. Přidáme k němu nakrájenou cibuli,
nastrouhané brambory a na kostičky nakrájený salám.
Připravenou směsí naplníme kapsu a uzavřeme nití
nebo provázkem. Maso osolíme a položíme kůží dolů
do pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby a 10 minut
zapékáme. Potom podlijeme vodou a zvolna pečeme
2 hodiny. Během pečení maso přeléváme vypečenou
šťávou a podle potřeby podléváme. Když je maso
téměř měkké, obrátíme je a kůži ostrým nožem
nakrájíme na kostičky. Bůček osolíme a dopečeme.
Fotky receptu Vepřový bůček plněný zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!