Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřový jazyk po čínsku:
600 g vepřových jazyků
| NÁLEV:
| 1 l vody
| 3 lžíce desertního vína
| 1 cibule s natí
| 3 stroužky česneku
| 3 lžíce sójové omáčky
| špetka mletého zázvoru
| špetka soli
| 5 kuliček celého pepře
| špetka cukru
| kousek badyánu
Postup přípravy receptu Vepřový jazyk po čínsku:
Jazyky nejdříve asi 10 min. blanžírujeme ve vařící vodě. Vychladíme ve studené vodě a nožem oloupeme z jazyků zrohovatělou sliznici. Důkladně opereme a dáme vařit do nálevu, který jsme si předem připravili. Vše vaříme pod pokličkou dokud jazyky nezměknou.
Po uvaření je vyjmeme, necháme vychladnout, zbavíme chrupek a lehce potřeme olejem, aby se leskly. Vychladlý nálev přecedíme.
Jazyky podélně nakrájíme na slabé plátky, vložíme na mísu a přelijeme vychladlým nálevem.
Fotky receptu Vepřový jazyk po čínsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!