Postup přípravy receptu Vepřový králíček:
Králíka stáhneme, vykucháme, očistíme, omyjeme (i zevnitř), vysušíme. Mezitím osmahneme na sádle nadrobno pokrájenou jednu cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou krkovičku s přídavkem mletého kmínu a pepře, osolíme, podlijeme přiměřenou částí červeného vína a dusíme. V polovině dušení přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček a dva podrcené stroužky česneku. Podušené maso vyjmeme, šťávu uchováme
Pokud to umíme, králíka vykostíme, ale není to nutné (já to neumím, teta ano!). Tři stroužky česneku rozetřeme se solí a tymiánem a králíka směsí zevnitř potřeme. Necháme odležet.
Zatím vychladne podušené maso, které pomeleme s rohlíky, přidáme majoránku a muškátový květ, vydušenou šťávu z masa, tři žloutky, asi 100 ml vína a dobře promícháme. Ze tří bílků ušleháme sníh a spolu s nasekanou petrželovou natí a solí přidáme do směsi a ještě promísíme. Pokud je nádivková směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky, pokud je nádivková směs příliš hustá, ještě rozředíme trochou vína. Králíka naplníme nádivkovou směsí a sešijeme nebo zajehlujeme.
Naplněného králíka posolíme a pokmínujeme, dáme na pekáč a obložíme jej plátky špeku. Podlijeme vodou, vložíme jednu oloupanou celou cibuli, přiklopíme druhým pekáčem a dáme péci do mírně vyhřáté trouby. Zvýšíme teplotu a pomalu pečeme, během pečení několikrát králíka obrátíme a přeléváme výpekem a podléváme. Podle potřeby můžeme přidat i vodu (pokud možno horkou).