Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.02. 2025
Dnes má svátek Vanda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vepřový králíček

fotka Vepřový králíček
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Vepřový králíček:

1 mladý králík  | 200 g vepřového masa (krkovička)  | 100 g uzeného bůčku  | 2-3 rohlíky  | 2 cibule  | dle potřeby: sádlo  | dle chuti: mletý pepř a kmín  | dle chuti: petrželová nať  | 3 vejce  | kousek špeku  | 5 velkých stroužků česneku  | dle chuti: majoránka  | asi 400 ml červené víno  | dle potřeby: strouhanka  | dle chuti: sůl a muš. květ

Postup přípravy receptu Vepřový králíček:

Králíka stáhneme, vykucháme, očistíme, omyjeme (i zevnitř), vysušíme. Mezitím osmahneme na sádle nadrobno pokrájenou jednu cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou krkovičku s přídavkem mletého kmínu a pepře, osolíme, podlijeme přiměřenou částí červeného vína a dusíme. V polovině dušení přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček a dva podrcené stroužky česneku. Podušené maso vyjmeme, šťávu uchováme
Pokud to umíme, králíka vykostíme, ale není to nutné (já to neumím, teta ano!). Tři stroužky česneku rozetřeme se solí a tymiánem a králíka směsí zevnitř potřeme. Necháme odležet.
Zatím vychladne podušené maso, které pomeleme s rohlíky, přidáme majoránku a muškátový květ, vydušenou šťávu z masa, tři žloutky, asi 100 ml vína a dobře promícháme. Ze tří bílků ušleháme sníh a spolu s nasekanou petrželovou natí a solí přidáme do směsi a ještě promísíme. Pokud je nádivková směs příliš řídká, přidáme trochu strouhanky, pokud je nádivková směs příliš hustá, ještě rozředíme trochou vína. Králíka naplníme nádivkovou směsí a sešijeme nebo zajehlujeme.
Naplněného králíka posolíme a pokmínujeme, dáme na pekáč a obložíme jej plátky špeku. Podlijeme vodou, vložíme jednu oloupanou celou cibuli, přiklopíme druhým pekáčem a dáme péci do mírně vyhřáté trouby. Zvýšíme teplotu a pomalu pečeme, během pečení několikrát králíka obrátíme a přeléváme výpekem a podléváme. Podle potřeby můžeme přidat i vodu (pokud možno horkou).


Fotky receptu Vepřový králíček:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vepřový králíček
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !