Použité suroviny receptu Vepřový plátek na česneku:
600 g vepřové kýty
| 4 stroužky česneku
| špetka soli
| špetka pepře
| 100 ml oleje
| 1,5 kg brambor
| 100 g másla
| 1 cibule
| 1 lžíce zakysané smetany
| 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Vepřový plátek na česneku:
Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, lehce potřeme olejem s utřeným česnekem a necháme v chladu. Mezitím uvaříme brambory, scedíme je a vmícháme do nich za pomoci šťouchadla dozlatova osmahnutou cibulku s máslem a osolíme. Pro zjemnění přidáme velkou lžíci zakysané smetany. Odleželé plátky masa zprudka opečeme na pánvi, vyjmeme stranou a do zbytku tuku zaprášíme hladkou mouku, zastříkneme vodou a necháme šťávu přejít varem. Podáváme s nasekanou jarní cibulkou.