Vložil: | Ivcasemish |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Vepřový ptáček s rýží:
4 plátky vepřové krkovičky
| 2 sáčky rýže
| 2-3 vejce
| 50 g slaniny
| 2-3 kyselé okurky
| 1 cibule
| pepř,sůl
| hořčice
| Aromat Knorr
Postup přípravy receptu Vepřový ptáček s rýží:
1.) Uvaříme rýži - necháme trochu vychladnout a zamícháme do ní nakrájenou slaninu, cibuli a okurky. Přidáme vejce, sůl, pepř, hořčici (nemusíme šetřit - na udané množství asi tak 3 lžíce), Aromat Knorr a promícháme. 2.) Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Doprostřed dáme velkou lžíci rýžové náplně a zabalíme. Naskládáme do pekáčku. Zbytek rýže dáme vedle masa. Trochu omastíme a zalijeme vodou (maso by mělo být potopené - vypeče se). Pečeme asi tak 1 hodinu zakryté.
Příloha:
Pro velké jedlíky je možné přidat brambory a hlavně pro všechny zeleninový salát.
Fotky receptu Vepřový ptáček s rýží:
Fotky vložil: HORAZU,diesonne,Ježíšek,kacice,Nandiči,Natural