Postup přípravy receptu Větrníkové řezy:
Ztužený tuk vložte do čtvrt litru vody, přidejte špetku soli a nechte přejít varem, dokud se tuk nerozpustí. Odstavte z ohně a do tekutiny vmíchejte hladkou mouku. Vraťte na oheň a mouku řádně promíchejte a propařte. Nechte vychladnout a pak postupně vmíchejte 6 celých vajec. Důkladně promíchejte. Připravte si 2 placky tak, že těsto rozetřete na pečicí papíry položené na každém ze dvou plechů (nebojte se, množství těsta skutečně vystačí na dva plechy, musíte těsto rozetřít v tenké vrstvě, při pečení se totiž nafoukne). Pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 C. Prvních 5 minut troubu vůbec neotvírejte. Na plechu se z odpalovaného těsta vytvoří jakési zvlněné pohoří. Placky dejte vychladnout a připravte si krém: z mléka, pudinkového prášku, 3 lžic hrubé mouky a 4 žloutků uvařte kaši. Do vychladlé hmoty vešlehejte máslo. Může se stát, že krém bude málo hustý. Abyste tomu předešla, můžete do chladnoucí hmoty vmíchat 6 plátků namočené želatiny. Po vychladnutí potřete jednu z upečených placek krémem a přiklopte druhou plackou. Dejte ztuhnout do ledničky a před podáváním krájejte větrníkové řezy rovnou z plechu.