Použité suroviny receptu Větrníky s ovocem a šlehačkou:
1/4 l vody
| 50 g tuku
| sůl
| 150 g polohrubé mouky
| 4 vejce
| 1/4 l šlehačky
| jahody
| moučkový cukr
Postup přípravy receptu Větrníky s ovocem a šlehačkou:
Do vody dáme tuk, sůl a vše uvedeme do varu. Za stálého míchání přisypeme do vařící vody mouku a vymícháme na ohni těsto, až se utvoří hrudka a nechytá se hrnku ani vařečky. Do odstaveného chladnoucího těsta zapracujeme jedno po druhém vejce. Stříkačkou nebo kornoutem se špičkou s hrubými zářezy nastříkáme na pomaštěný plech větrníky - větší pusinky. Vložíme do dobře vyhřáté trouby a 5-7 minut troubu neotvíráme. Potom teplotu trouby snížíme a zvolna dopečeme.
Vychladlé větrníky pilkovým nožem rozkrojíme, spodní polovinu plníme šlehačkou. Obložíme jahodami nebo malinami a přiklopíme druhou polovinou větrníku a pocukrujeme.
Fotky receptu Větrníky s ovocem a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!