Postup přípravy receptu Větroplašky s krémem:
Do vařící vody s máslem a několika zrnky soli opatrně sypeme mouku a stále mícháme, až se těsto tzv. odpálí, tj. nechytá se ani na vařečku, ani na nádobu. Po zchladnutí vešleháváme po částech rozmíchané vejce. Těsto naplníme do sáčku a na pomaštěný plech stříkáme ozdobnou trubičkou kopečky, banánky nebo věnečky a v horké troubě je upečeme. Ihned je rozkrojíme a naplníme krémem.
Příprava krému:
V odměřeném mléce rozmícháme pudinkový prášek, osladíme a uvaříme do zhoustnutí. Z bílku ušleháme sníh, zašleháme cukr a když je sníh opět tuhý, vmícháme jej do horkého krému. Naplníme jím rozkrojené větroplašky, přikryjeme vrchní částí a pocukrujeme.