1,5 l masového vývaru (nejlepší je telecí)
| 150 g bílé části pórku
| 150 g řapíkatého celeru
| půl skleničky smetany
| 2 lžíce nasekané pažitky
| 300 g brambor
| bílý pepř, sůl, muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Vichysoisse:
Celer a pórek očistíme, umyjeme a na drobno nakrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Zeleninu a brambor zalijeme vývarem a vaříme na menším plameni kolem 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Odložíme a po vychladnutí rozmixujeme. Přidáme smetanu a důkladně promícháme. Odložíme na několik hodin do lednice. Polévku podáváme s nasekanou pažitkou.
Fotky receptu Vichysoisse:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!