Použité suroviny receptu Vídeňská bábovka se smetanou:
280 g másla
| 280 g cukru
| 6 vajec
| 300 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 1/4 l smetany ( mléka )
| 2 lžíce ( i více ) ořechů
| citronová kůra
| 1 van. cukr
Postup přípravy receptu Vídeňská bábovka se smetanou:
Žloutky utřeme s máslem a cukrem, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, nastrouhanými ořechy, nastrouhanou citronovou kůrou, přilijeme smetanu nebo mléko a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do vmazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péci.
Fotky receptu Vídeňská bábovka se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!