Použité suroviny receptu Vídeňská verze české omelety:
3 bílky
| 30 g jemného krystalového cukru
| 3 žloutky
| 30-40 g mouky
| 2-3 lžíce másla
| 100 g povidlí + rum podle chuti
| 150 ml šlehačky, ušlehané a pudrový cukr
Postup přípravy receptu Vídeňská verze české omelety:
Našlehat bílky s cukrem, až se lesknou. Našlehat žloutky do hladka a přidat je k bílkům. Opatrně vložit dovnitř mouku. Připravit na másle 2 omelety, asi 3 min. na každé straně.
Rozehřát povidlí, smíchat s trochou šlehačky a rumu, polovinou potřít omelety, položit na talířky, přeložit je, pocukrovat pudrovým cukrem a podávat se zbytkem povidlí a šlehačkou.
Fotky receptu Vídeňská verze české omelety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!