Postup přípravy receptu Vídeňské bábovičky z mramorového těsta:
Připravíme si formičky na menší bábovičky (asi 4-6, podle velikosti), které vytřeme tenkou vrstvou másla a vysypeme moukou. Změklé máslo vyšleháme s cukrem doběla a přimícháme žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který po částech střídavě s moukou vmícháme do žloutkové hmoty. Na závěr vmícháme šlehačku a dvě třetiny těsta rozdělíme do formiček. Do zbylého těsta vmícháme kakao, doplníme jím formičky a těsto pomocí špejle lehce promícháme, jako kdybychom tvořili spirálu, abychom vytvořili mramorování. Formičky rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi 20 minut. Upečené bábovičky necháme trochu zchladnout, vyklopíme je z formiček a před podáváním pocukrujeme.