Postup přípravy receptu Vídeňské kostky s višněmi:
Jablka oloupat, nahrubo nastrouhat a promíchat s krup. cukrem. Přidat rozehř. Heru, rozšleh. vejce, 150 g mouky s práškem do pečiva a 1 lžíci kakaa. Vypracovat hladké těsto a nalít do vysyp. a vymazaného pekáčku s vyšším okrajem. Péct na 180°C. Třetinu másla rozehřát v kastrůlku, odstavit, vsypat 50 g mouky, 2 lžíce moučk. cukru, promíchat, opět zahřát až vznikne hl. jíška. Zalít mlékem, rozmíchat a uvařit hl. kaši. Za častého míchání nechat zchladnout, pak rozetřít se zbytkem mouč. cukru a kakaa. Postupně zašlehat zbytek másla, až vznikne hl. krém. Nakonec vmíchat ml. ořechy a vypeck. višně. Vychladlý korpus 2x prořízněte, natřete krémem a spojte. Povrch potřít džemem a posypat strouh. čokoládou. Nechte v chladu ztuhnout a podávejte.