Postup přípravy receptu Vietnamské jarní závitky:
Rýžové nudle vložte do střední mísy a přelijte je vroucí vodou. Nechte odstát, dokud nezměknou, poté je slijte a dejte stranou.
Každý rýžový papír krátce namočte ve střední míse do teplé vody, opatrně položte na pracovní desku nebo prkénko. Nechte je odstát, dokud nezměknou a začněte je plnit.
Do středu rýžového papíru rovnoměrně rozdělte nudle, krevety, zeleninu a bylinky. Jednu stranu přehněte, aby částečně překryla náplň, pak přehněte dvě protilehlé strany a poté stranu poslední. Nakonec rýžový papír zarolujte jako doutník, aby byla náplň dobře uzavřená.
Pro přípravu dipu smíchejte ve středně velké misce uvedené přísady a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Před podáváním nalijte dip do malé misky a podávejte jej společně s jarními závitky.