Postup přípravy receptu Vinařská roláda:
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Petržel omyjeme a nasekáme. Obojí smícháme.
Maso na roládu (ve formě velkého tenkého plátu) potřeme
hořčicí. Na maso rozložíme šunku a rozetřeme směs cibule a petržele.
Vinné hrozny omyjeme, rozpůlíme, případně je zbavíme jader a 2/3 dáme na nádivku.
Plát masa stočíme a ovážeme kuchyňskou nití.
Zahřejeme bílé víno a vodu. Vmícháme MAGGI Šťávu k pečenému
masu, uvedeme do varu. Vložíme roládu, povaříme a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě cca 1 1/2 hodiny.
Občas zamícháme a roládu při dušení jednou obrátíme.
Podléváme dle potřeby. Roládu vyjmeme, necháme 10 minut odpočinout a pak ji nakrájíme na plátky.
Zbylé vinné hrozny podusíme na másle, přidáme do omáčky a přiložíme k roládě.
Můj tip:
Na závěr pro lepší trávení doporučujeme pivo.