Použité suroviny receptu Vinná jahodová polévka z Kalifornie:
2 hrnky robustního červeného vína
| 1 hrnek cukru
| 1 celá vanilka
| 1 malý citron, nakrájený na tlusté plátky
| 2 celé skořice
| 500 g zralých jahod
Postup přípravy receptu Vinná jahodová polévka z Kalifornie:
Ve velkém nereaktivním hrnci smícháme víno, cukr, vanilku, citron a skořici. Přivedeme do varu a vaříme na prudkém ohni, až se cukr rozpustí (sem tam zamíchat). Snížíme teplotu a pomalu vaříme asi 10 min. Přecedíme, necháme zchladnout a přikryté dáme do chladničky (nejlépe přez noc). Očistíme a rozčtvrtíme jahody. Rozdělíme do 4 polévkových misek a zalijeme vínem.
Fotky receptu Vinná jahodová polévka z Kalifornie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!