Použité suroviny receptu Vinné klobásy s ananasovým zelím:
600 g vinné klobásy
| na obalení hladká mouka
| 1 ks malý ananas
| 600 g kysaného červeného zelí
| na smažení olej
| 80 g másla
| 1 lžíce cukru
| 1 ks oloupaná cibule
| 2 lžičky kmínu
| cukr
Postup přípravy receptu Vinné klobásy s ananasovým zelím:
Omytou a osušenou vinnou klobásu rozdělíme na 4 části. Každý kousek klobásky svineme a upevníme špejlí. Vzniklé "šneky" obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji na pánvi po obou stranách zvolna opečeme. Ananas očistíme, zbavíme tvrdého středu a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a necháme na něm zkaramelizovat cukr. Přidáme ananas a opečeme ho. V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme zelí, které posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a pod pokličkou asi 20 minut podusíme. Když změkne, přimícháme ananas. Dochutíme solí a cukrem.
Fotky receptu Vinné klobásy s ananasovým zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!