6 žloutků
| 100 g krupicového cukru
| 6 plátků želatiny
| 500 ml mléka
| 200 ml smetany
| 3 lžíce cukru
| 80 ml vinné pálenky (vínovice)
| několik kuliček tmavých hroznů na ozdobu
| 1 vanilkový lusk
Postup přípravy receptu Vinný pudink:
Žloutky a cukr vyšleháme do pěny a želatinu namočíme podle návodu. Mléko svaříme s vanilkovým luskem, pak lusk vyjmeme a mléko přilijeme ke žloutkové pěně. Vrátíme vše do hrnce, v němž se vařilo mléko, a mírně povaříme až do zhoustnutí. Přidáme vymačkanou želatinu a necháme vychladnout. Když krém začne želírovat, vmícháme do něj ušlehanou smetanu spolu s několika drobně nakrájenými kuličkami vína. Směs vlijeme do vychlazených formiček a dáme do chladu ztuhnout.
Fotky receptu Vinný pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!