těsto:
| 120 g cukru
| 1 balíček vanilk. cukru
| 150 g másla
| 5 vajec
| 250 g polohrubé mouky
| 1 lžička kypřícího prášku
| 2 cl sirupu z černého rybízu
| dle potřeby: trocha mléka
| ozdoba:
| 500 g čerstvých višní (lze nahradit kompotovanými)
| mimoto: formičky na srdíčka (můžeme nahradit formičkami na muffinky)
Postup přípravy receptu Višňová srdíčka:
1. Cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny. Postupně zašleháme vejce.
2. Mouku smícháme s kypřícím práškem a po lžících vmícháme do vaječné pěny. Vlijeme sirup a tolik mléka, aby těsto jen ztěžka odkapávalo z vařečky. Troubu předehřejeme na 180 °C.
3. Višně zbavíme stopek, omyjeme, necháme důkladně okapat a odpeckujeme. Polovinu těsta rozdělíme do formiček a poklademe polovinou višní. Těsto plníme do formiček
4. Srdíčka pečeme na prostřední příčce trouby zhruba 30 minut. Potom je opatrně vyklopíme z formiček a dáme na kuchyňskou mřížku vychladnout.
5. Do formiček rozdělíme druhou polovinu těsta, poklademe zbylými višněmi a pečeme jako první polovinu srdíček.
Fotky receptu Višňová srdíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!