750 g višní
| 6 starších rohlíků
| 375 ml vlažného mléka
| 4 vejce
| 100 g cukru
| 1 lžička skořice
| 50 g sekaných mandlí
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce cukru moučky
| máslo na vymazání formy
| sůl
Postup přípravy receptu Višňová žemlovka:
Rohlíky nakrájíme na kousky a namočíme v mléce. Višně omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu vymažeme máslem, rozklepneme vejce a oddělíme bílek od žloutku. Žloutky smícháme s cukrem, skořicí, višněmi, nasekanými mandlemi a vmícháme do rohlíků. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh a ten velmi opatrně vmícháme do hmoty. Potom žemlovkovou hmotou naplníme formu a poklademe kousky másla. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme pomalu asi 20 minut. Hotové pocukrujeme a podáváme.