Použité suroviny receptu Višňové knedlíky se šlehačkou:
125 g mouky
| 10 g droždí
| 1/2 lžičky cukru
| 3 lžíce mléka
| 1 ks žloutku
| 1 lžička másla
| sůl
| 2 lžíce višňové zavařeniny
| 200 ml smetany
| 30 ml vaječného koňaku
| 40 g čokolády
Postup přípravy receptu Višňové knedlíky se šlehačkou:
Mouku prosijeme do mísy, vytlačíme důlek. Do něj vložíme droždí s cukrem a lžíci mléka. Promícháme s troškou mouky. Přikryté necháme kynout 15 minut. Máslo, mléko, 1/4 lžičky soli a zbylou mouku prohněteme s kváskem do těsta. Přikryté necháme kynout asi 60 minout do dvojnásobného objemu. Těsto vyválíme do plátu a rozkrojíme na 4 čtverce. Na každý dáme půlku lžíce zavařeniny a utvoříme knedlík. Vymaštěné síto zavěsíme do hrnce s vroucí vodou a knedlíky vaříme v páře 12-14 minut. Ušleháme smetanu a vmícháme likér. Čokoládu nastrouháme nahrubo. Knedlíky podáváme s likérovou šlehačkou a čokoládou.
Fotky receptu Višňové knedlíky se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!