Postup přípravy receptu Višňové tiramisu:
Višně opláchneme a odpeckujeme. Oba korpusy přiřízneme do průměru 26 cm. Z papíru na pečení ustřihneme čtyři proužky široké asi 10 cm.
Papírovými pásky vyložíme formu tak, aby přesahovaly přes její okraj. Do formy vložíme jeden korpus, pokapeme 50 ml espresa a obložíme višněmi.
Želatinu namočíme do studené vody. Mascarpone s griotkou utřeme dohladka. Želatinu dobře vymačkáme. Rozpustíme ve 30 ml teplého espresa a vmícháme do krému.
Studenou smetanu ušleháme dotuha za postupného přisypávání cukru. Nakonec metlou na sníh opatrně vmícháme šlehačku do ochuceného tvarohového krému.
Polovinu krému rozdělíme na višně, uhladíme a přikryjeme druhým korpusem, lehce přitlačíme. Vrchní korpus ještě pokapeme zbytkem espresa. Zbylým krémem potřeme vrchní díl. Dáme do chladna nejméně na 4 hodiny. Kakao smícháme se skořicí a vršek poprášíme. Pomocí papírových pásků vyjmeme z formy.