Vložil: | Miisuliii |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Višňové – třešňové řezy:
1 ks heru
| 250 g moučkového cukru
| 5 ks žloutků
| 250 g polohrubé mouky
| 1/2 ks prášku do pečiva
| trochu mléka
| z 5 bílků sníh
| trochu kakaa
| 1 sklenice 0,75 l třešní nebo višní
| Krém: šťáva dle chuti z ovoce
| trochu vody
| 2 lžíce cukru
| 1 ks vanilkový pudink
| 250 g másla
| Čokoládová poleva: 100 g čokolády
| 100 g 100% tuku
| 3 lžíce kakaa
Postup přípravy receptu Višňové – třešňové řezy:
Heru utřeme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme mouku, prášek do pečiva, trochu mléka a nakonec ušlehaný sníh. Do menší poloviny těsta přidáme kakao. Na plech vymazaný a vysypaný moukou nalijeme nejdříve světlé těsto, pak tmavé, poklademe kompotované vypeckované třešně nebo višně (višně jsou chutnější) a upečeme ve středně teplé troubě. Krém: štávu z višní doplníme do 1/2 l vodou, přidáme 2 polévkové lžíce cukru, vanilkový pudink a vaříme, až krém zhoustne. Utřeme 250 g másla a přidáme k němu vychladlý krém. Tuto hmotu natřeme na vychladlý moučník, necháme ztuhnout a nakonec polijeme čokoládovou polevou.
Fotky receptu Višňové – třešňové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!