Použité suroviny receptu Višňový nákyp s mandlovými lupínky:
250 g višní
| 175 ml mléka
| 150 g ztvrdlé bílé veky
| 2 bílky
| 1 špetka sůl
| 50 g másla
| 60 g cukru
| 1 sáček citronové příchutě
| 40 g sekaných mandlí
| 1/2 lžičky skořice
| 60 g mandlových lupínků
| dle potřeby: višňová štáva
Postup přípravy receptu Višňový nákyp s mandlovými lupínky:
1. Višně omyjeme, odpeckujeme. Troubu předehřejeme na 220 °C. Vymastíme nákypovou formu.
2. Mléko trochu ohřejeme, z veky odkrojíme tvrdou kůru, střídku nakrájime na větší kousky a namočíme v mléce.
3. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Utřeme do pěny 50 g másla s cukrem a citronovou příchutí. Do namočené veky a mléka vmícháme sekané mandle a bilkový sníh. Přidáme višně a skořici.
4. Hmotou naplníme nákypovou formu, uhladime a pečeme 50-60 min.
5. Mezitím na zbylém másle upražíme dozlatova mandlové lupínky a posypeme jimi teplý nákyp. Zvlášť podáváme višňovou šťávu.
Fotky receptu Višňový nákyp s mandlovými lupínky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!