5 lžic granka
| těsto
| 160 g třinového cukru
| 450 g polohr. mouky
| 150 g višň. džemu
| sůl
| 1 prdop
| 350 g mléka
| 50 g kandované pomerančové kůry
| 3 lžíce rozinek
| 1 vejce
| 50 g mléčné čokolády
| 100 g smetany
Postup přípravy receptu Višňový perník:
Čokoládu nasekáme. Rozinky spaříme a necháme okapat. Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. Horkovzdušnou troubu rozehřejeme na 150 °C.
Smetanu smícháme s mlékem a rozmícháme, v tekutině rozmícháme višňový džem, kakao a olej. Pak přidáme zbylé suroviny, přičemž čokoládu, kandované ovoce a rozinky vmícháme těsně před nalitím na plech. Těsto na višňový perník důkladně promícháme. Rovnoměrně jej rozlijeme na plech. Višňový perník vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
Upečený višňový perník necháme trochu vychladit a ozdobíme jej podle chuti a fantazie. Dobrá je čokoládová nebo višňová poleva. Perník bude díky marmeládě hodně sladký, takže je možné ubrat množství cukru. V tom případě ubereme i trochu mléka.
Fotky receptu Višňový perník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!