světlý korpus:
| 2 x 3 vejce
| 2 x 120 g cukru krupice
| 2 x 120 g hl. mouky
| 2 x 3 lžíce oleje
| hnědý korpus:
| 3 vejce
| 120 g cukru
| 1 vrch. lžíce kakaa
| dle potřeby hl. mouka (aby společně s kakaem jí bylo 120 g)
| dále:
| dvě dávky krému z vanilmixu
| dle potřeby ořechová nádivka
| rum
| 3 lžíce meruňkové marmelády
| marcipán ze salka
| ml. ořechy
| vláček:
| miňonky
| marcipán
Postup přípravy receptu Vláček náklaďáček:
Světlý korpus: bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu, po jednom vešleháme žloutky a pomalu tenkým pramínkem přiléváme za stálého šlehání olej. Důkladně vyšleháme a vařečkou zlehka vmícháme mouku. Nalijeme do kulaté formy (průměr 30 cm) vyložené papírem na pečení a upečeme dorůžova (200°C asi 15 minut). Takové korpusy upečeme dva.
Hnědý korpus upečeme úplně stejně, mouku před vmícháním do vaječné pěny smícháme s kakaem. Upečené korpusy necháme vychladnout.
Hnědý korpus pokropíme rumem a potřeme vrstvou krému. Přiložíme světlý korpus. Ten opět pokropíme rumem a potřeme tence marmeládou. Na marmeládu rovnoměrně naneseme ořechovou náplň a tu potřeme krémem. Přiložíme druhý světlý korpus. Celý dort potřeme krémem ze všech stran a necháme v ledničce ztuhnout. Z rozváleného obarveného marcipánu vykrojíme kruh a položíme na dort. Z jiné barvy vykrojíme "koleje". Boky dortu oblepíme ozdobně vykrojeným pruhem marcipánu a zbývající plochu obalíme mletými ořechy. Na koleje naskládáme vláček s nákladem a dozdobíme obarveným krémem.
Vláček vyrobíme z miňonek které obalíme proužky marcipánu.
Fotky receptu Vláček náklaďáček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!