Postup přípravy receptu Vločkové knedlíčky:
Oba druhy vloček zalijeme vařícím mlékem, přidáme Solčanku, dobře promícháme a pod pokličkou necháme nabobtnat asi 15 minut. Pak přidáme máslo a na slabém ohni mícháme tak dlouho, až se směs nelepí na stěny kastrolu. Necháme vychladnout, přimícháme syrová vajíčka a podle potřeby zahustíme celozrnnou strouhankou. Přidáme nadrobno nasekané zelené bylinky. Mokrýma rukama tvoříme knedlíčky (velikost dle chuti a nálady, do polévky spíše menší), které vkládáme do vroucí osolené vody a pomalu necháme vyplavat na povrch. I když připravujeme knedlíčky do polévky, je lepší je vařit takto zvlášť, ne přímo v polévce.
Pokud je nepoužijeme jako zavářku do polévky, můžeme knedlíčky podávat k masu, zelenině, omáčkám, nebo je stačí jen posypat strouhaným sýrem a pokapat kečupem.