400 g skopového masa
| 1 cibule
| 100 g zralé fazole
| 250 g zelených fazolí
| 200 g zelí
| 150 g brambor
| kousek celeru
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 1 rajče
| 1-2 papriky
| 3 polévkové lžíce oleje
| 1 lžička sladké papriky
| dle chuti: petržel a sůl
Postup přípravy receptu Vojenská polévka:
Maso nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce spolu se zralými fazolemi, zalijeme 1 litrem vody a vaříme (bez soli) do změknutí. Po změknutí vložíme zelené fazole nakrájené na kousky, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájený na kousky, zelí nakrájené na plátky a sůl. V oleji podusíme cibuli, zapražíme sladkou paprikou a vlijeme do polévky. Vložíme papriky a rajčata nakrájená nadrobno. Polévku vaříme na mírném ohni ještě 10-15 minut. Polévku podáváme posypanou nasekanou zelenou petrželí a mletým pepřem.
Fotky receptu Vojenská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!