400 g vepřového masa
| 1 cibule
| 100 g fazolí
| 250 g zelených fazolek
| 200 g zelí
| 150 g brambor
| 30 g celeru
| 50 g mrkve
| 70 g petržele
| 100 g rajčat
| 100 g papriky
| 30 ml oleje
| sladká paprika
| pepř
| zelená petržel
| sůl
Postup přípravy receptu Vojnišská polévka:
Maso nakrájíme na kousky vložíme do hrnce zároveň s fazolemi, zalijeme 1,5 l vody a vaříme do změknutí. Později přidáme zelenou fazolku nakrájenou na kousky, zelí na plátky a sůl. Na oleji s malým množstvím vody a soli podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme červenou paprikou a vysypeme do polévky. Zeleninu včetně rajčat a papriky nakrájené nadrobno povaříme. Polévku vaříme ještě 10-15 minut na mírném ohni. Podáváme posypané zelenou petrželí a mletým pepřem.
Fotky receptu Vojnišská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!