Použité suroviny receptu Voňavá jogurtová polévka s okurkou:
2 salátové okurky, nahrubo nasekané
| 500 ml řeckého nebo hustého smetanového jogurtu
| 300 ml studeného kuřecího vývaru (i z kostky)
| 2 prolisované stroužky česneku
| hrst lístků máty
| 2 krajíčky knackebrotu
| 2 lžíce extra panenského olivového oleje
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Voňavá jogurtová polévka s okurkou:
1. Do mixéru vložte spolu s okurkami jogurt, vývar, česnek, mátu a ochuťte solí a pepřem. Rozmixujte, aby vznikla hladká směs. Přelijte ji do nádoby, kterou můžete uložit do mrazáku, a dejte na dvacet minut chladit.
2. Před podáváním rozpalte gril. Po jedné straně namažte oba knäckebroty dvěma lžičkami olivového oleje a vložte je asi na minutu pod gril, aby byly křupavé a zbarvené dozlatova.
3. Polévku podávejte ve vychlazených miskách či sklenicích. Zakápněte zbytkem olivového oleje a dochuťte drceným černým pepřem. K polévce přiložte rozpůlený opečený knäckebrot.
Fotky receptu Voňavá jogurtová polévka s okurkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!