Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Voňavá vánočka

fotka Voňavá vánočka
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 150 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Voňavá vánočka:

30 g mandlí sekaných  | 1 vejce na potření  | těsto  | 300 g hrubé mouky  | 42 g droždí  | 200 g másla  | 1 vanilk. cukr  | 300 ml mléka  | 40 g mandlí  | 160 g cukru moučka  | 40 g rozinek  |  sůl

Postup přípravy receptu Voňavá vánočka:

Do misky rozdrobíme droždí, vmícháme lžíci cukru, 5 lžic vlažného mléka, lžíci mouky a rozmícháme na hladkou kašičku, kterou necháme v teple vykynout.

Máslo utřeme se zbylým cukrem, vmícháme vzešlý kvásek, žloutky a prosátou mouku se špetkou soli. Přisypeme vanilkový cukr a po částech přilijeme vlažné mléko. V míse vypracujeme vařečkou tužší těsto, které přendáme na pomoučněný vál a znovu dobře propracujeme. Nakonec zapracujeme rozinky a jemně usekané mandle.

Hladké lesklé těsto dáme zpět do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň 4 hodiny kynout. Během kynutí těsto občas prohněteme.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 9 stejných dílů, vyválíme na úzké válečky a upleteme vánočku. První cop ze 4 pramenů, prostřední ze 3 a vrchní ze 2 válečků. Naskládáme na sebe, konce upevníme dospod a vpíchneme špejle pro udržení tvaru.

Na plechu necháme vánočku ještě asi 1/2 hodiny vykynout. Poté ji potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme sekanými mandlemi a dáme do předehřáté trouby na 200°C péct. Po 15 minutách teplotu zmírníme na 175°C a dopečeme ještě 45 minut. Pokud se vánočka z vrchu připéká, přikryjeme ji alobalem.

Voňavou vánočku podáváme sypanou moučkovým cukrem.


Fotky receptu Voňavá vánočka:

Voňavá vánočka
Voňavá vánočka
Voňavá vánočka
Voňavá vánočka
Voňavá vánočka
Voňavá vánočka
Voňavá vánočka
Voňavá vánočka
Voňavá vánočka
Voňavá vánočka
Fotky vložil: sylver,Natural,hlouskova,uznevim,miney777,kozaroza 
Hodnocení receptu Voňavá vánočka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !