1 kg oloup. a nakrájených brambor
| dle chuti pastu tandoori
| 200 ml jogurtu
| 4 filety z lososa
| 20 g másla
| 1/2 lžičky nahrubo nadrceného suš. chilli
| hrst koriandru
| 4 lžíce mléka
| 4 rozkrojená rajčata na přílohu
Postup přípravy receptu Voňavý losos:
1. Připravte si brambory a lososa
Brambory povařte 12–15 minut do změknutí. Zapněte gril. Pastu tandoori smíchejte se čtyřmi lžícemi jogurtu a touto směsí potřete plátky ryby. Položte je do velkého pekáče kůží nahoru a deset minut grilujte. Na poslední tři minuty přidejte rajčata.
2. Stvořte pyré
Brambory slijte a přidejte k nim zbytek jogurtu, máslo, chilli, koriandr a mléko. Směs rozmačkejte pomocí kvedlačky nebo rozmixujte ručním mixérem. Pokud je třeba, přilévejte při mixování mléko. Kaši navršte na talíře, na ni položte plátek ryby a všechno zalijte vypečenou šťávou. Podávejte s grilovanými rajčaty.
Fotky receptu Voňavý losos:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!