1 kg kyselého zelí
| 1 kg brambor
| 4 nožičky klobásy
| dle chuti: kečup, sladká paprika, pepř, masox a trocha cukru
| dle chuti: sušené nebo zmražené houby
| 2 velké cibule
| dle chuti: česnek
| dle chuti: soli
Postup přípravy receptu Vosí boršč:
Zelí, brambory a klobásu pokrájíme a spolu s dalšími ingrediencemi kromě cibule a česneku dáme do hrnce a vaříme do měkka. Zahustíme hladkou moukou s troškou Solamylu, rozmíchanou ve studené vodě. Cibuli rozkrájíme na drobno, osmažíme na sádle do zlatova a přidáme do hotového boršče. Rozmačkáme česnek a rovněž jej vmícháme do polévky. Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany. S čerstvým chlebem to nemá chybu.