Použité suroviny receptu Vrstvený dezert s hroznovým vínem :
40 g škrobové moučky
| 160 ml červené hroznové šťávy
| 160 ml mléka
| 50 g cukru
| 150 g máslových sušenek
| 200 g hroznového vína bez zrníček
Postup přípravy receptu Vrstvený dezert s hroznovým vínem :
Škrobovou moučku smícháme se 6 lžícemi hroznové šťávy. Ostatní šťávu smícháme se 160 ml vody a mlékem a uvedeme do varu. Za stálého míchání vsypeme cukr a vlijeme rozpuštěnou škrobovou moučku. Pořád mícháme a směs opět uvedeme do varu. Mělkou formu vyložíme polovinou sušenek, zalijeme 1/3 trochu vychladlého krému, pokryjeme další polovinou sušenek a zalijeme zbylým krémem. Povrch uhladíme. Povrch dezertu poklademe půlkami hroznových kuliček řeznou stranou dospod. Chladíme nejméně 3 hodiny. Před podáváním dezert nakrájíme.
Fotky receptu Vrstvený dezert s hroznovým vínem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!