Postup přípravy receptu Vrstvený rybí salát:
V míse si smícháme nálev, ale nevaříme jej. Očištěnou rybu nakrájíme na porce. Ty osolíme a naskládáme do skleněné nádoby a necháme 2 dny ležet. Potom ryby vypereme.
Do nádoby naskládáme vrstvu ryb, vrstvu cibule nakrájené na kolečka a ryby posypeme pepřem. Ryby necháme 14 dní v láku.
Potom ryby vyndáme, vykostíme, stáhneme kůži a filé nakrájíme na menší kousky. Cibuli z láku nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme rybí maso, cibuli a přidáme sterilovanou zeleninu - moravanku nebo kunovjanku. Rybí salát důkladně promícháme a naskládáme do sklenice. Zalijeme jej lžící oleje a necháme uležet. Podle chuti můžeme do salátu přidat tatarku, majonézu nebo jogurt.