Použité suroviny receptu Vychlazená špenátová polévka:
1 lžíce oleje
| 3-4 jarní cibulky
| 2 stroužky česneku
| 500 g čerstvého špenátu
| 300 ml drůbežího vývaru
| 250 g bílého jogurtu
| 250 g zakysané smetany
| špetka citronové šťávy
| ěpetka soli
Postup přípravy receptu Vychlazená špenátová polévka:
Na oleji osmahneme nakrájené cibulky a nasekaný česnek. Přidáme špenát, ze kterého jsme odstranili stonky a žebra listů, zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Polévku trochu vychladíme a rozmixujeme. Pak ji necháme vychaldnout, přidáme jogurt, smetanu, citronovou šťávu a osolíme. Přikryjeme a necháme v chladu 3 hodiny.
Fotky receptu Vychlazená špenátová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!