Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Vydatná houbová polévka:
25g sušených hub (hřibů)
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
| 2 velké mrkve, pokrájené na kostičky
| 2 stroužky česneku, jemně nasekané
| 1 lžíce sekaného čerstvého rozmarýnu nebo 1 lžička sušeného
| 500 g čerstvých hub, ideálně lesních, nakrájených najemno
| 1,2 l zeleninového vývaru (může být z kostky)
| 5 lžic dezertního vína, jako je marsala nebo suché sherry
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 100 g krup
| sůl a pepř na dochucení
| strouhaný parmazán k podávání (lze vynechat)
Postup přípravy receptu Vydatná houbová polévka:
Sušené houby v misce zalijte 250 ml vroucí vody a nechte asi 25 minut stát. V hrnci zahřejte olej, vsypte cibuli, mrkev, česnek, rozmarýn, osolte a opepřete. Zamíchejte a na středním plameni opékejte 5 minut, až zelenina začne měknout. Sceďte houby (tekutinu uchovejte) a jemně je pokrájejte. Vsypte do hrnce spolu s čerstvými houbami. Opékejte ještě 5 minut, pak zalijte vývarem i dezertním vínem, přidejte protlak, kroupy a tekutinu od hub.
Půl hodiny vařte, aby kroupy změkly. Je-li polévka moc hustá, zřeďte ji horkou vodou. Chcete-li, podávejte posypané sýrem.
Fotky receptu Vydatná houbová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!